Werkzaamheden in het Hoornse Venenlaankwartier in volle gang - Schadenberg Groep

Met verschillende projecten zorgt gemeente Hoorn ervoor dat het Venenlaankwartier in Hoorn ook in de toekomst een wijk is waar het goed wonen, werken en samenleven is. Schadenberg Water & Civiel is hier bezig met het vernieuwen van de waterleidingen en Schadenberg Infratechniek (binnen de combinatie Hoorn2020) is begonnen met het vervangen van het riool en het aanbrengen van nieuw straatwerk.

Het Venenlaankwartier is een karakteristieke wijk in Hoorn die tot een van de eerste stadsuitbreidingen buiten de stadsgrachten van de binnenstad behoort. Tegenwoordig is de wijk een belangrijke doorvoerroute tussen het centrum en de Kersenboogerd. Deze en andere aspecten maken het uitdagend om de werkzaamheden uit te voeren.

Uitdagend project
Onderdelen van het riool dat vervangen moet worden, liggen op meer dan drie meter diepte.Dit brengt de nodige risico’s met zich mee voor werknemers en omwonenden. Daarnaast is er sprake van een slechte ondergrond, waardoor het bijzondere aandacht vergt om schade en overlast bij de buurtbewoners te voorkomen. De straten zijn erg krap zijn wat het complex maakt om de aanvoer van de materialen, maar ook het parkeren van de bewoners goed te organiseren. Tevens is er weinig ruimte om met groot materieel zoals kranen te werken. Dankzij de nauwkeurige werkwijze van onze vakmensen en de plannen die in nauw overleg met de bewoners, ondernemers en organisaties in de wijk zijn uitgewerkt, verloopt het project in het Venenlaankwartier volledig naar wens.

Wij voeren de werkzaamheden in het Hoornse Venenlaankwartier uit in opdracht van de gemeente Hoorn. De provincie Noord-Holland is medefinancier van het eerste project V01.

Lees hier meer over de werkzaamheden in het Venenlaankwartier.

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge