Dakrenovatie
& Verduurzaming

Hoogwaardige dakrenovatie en verduurzaming - Schadenberg Dakwerken

Hoogwaardige dakrenovaties en duurzaamheids­oplossingen

Een goed onderhouden dak beschermt uw vastgoed tegen weersinvloeden en structurele schade, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van uw pand. Door uw dak te verduurzamen met betere isolatie en energie-efficiënte materialen, kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten en uw ecologische voetafdruk verkleinen. Dit draagt niet alleen bij aan naleving van milieuregels en -richtlijnen, maar ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door te investeren in dakrenovatie verzekert u de duurzaamheid, veiligheid en waarde van uw gebouw.

Afhankelijk van de situatie en de conditie van uw dak, schakelen wij een van onze adviseurs in voor een deskundige inventarisatie. Op basis daarvan stellen we bij Schadenberg Dakwerken een gedetailleerd renovatie- en verduurzamingsplan op. Daarmee bent u verzekerd van een betrouwbare uitvoering van alle demontage- en renovatiewerkzaamheden, waarbij kwaliteit en vakmanschap voorop staan.

Dakrenovatie platte daken - Schadenberg Dakwerken

Dakrenovaties en duurzame oplossingen voor platte daken

Bent u benieuwd of uw daken klaar zijn voor de toekomst? Bij Schadenberg Dakwerken gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden om uw vastgoed te verduurzamen, specifiek gericht op platte daken. Denk hierbij aan verbeterde isolatie, energieopwekking en het gebruik van milieuvriendelijke materialen, volledig afgestemd op uw wensen en vereisten. Onze dakinspecteurs voeren een grondige conditie- of nulmeting uit en stellen een heldere rapportage op met alle relevante informatie over uw daken. Indien gewenst kunnen we ook een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) voor u opstellen, zodat u de benodigde investeringen over tijd kunt plannen en budgetteren.

De voordelen van dakrenovatie en verduurzaming door Schadenberg Dakwerken op een rij:

  • Grondige conditie-/nulmeting verwerkt in een overzichtelijke rapportage;
  • Advies en werkplan toegespitst op uw onroerend goed en vastgoedstrategie;
  • De werkzaamheden worden afgestemd op uw (bedrijfs)processen;
  • Heldere communicatie en een vast contactpersoon van begin tot einde van het proces;
  • Kwaliteit en bedrijfsprocessen zijn geborgd met onder andere VCA** en ISO 9001;
  • Tien jaar verzekerde DAKMERK-garantie op onze werkzaamheden en waterdichtheid;
  • Gedegen onderhoudsadvies na de uitvoering van de dakrenovatie en verduurzaming.

Wat zijn de mogelijkheden voor verduurzaming van platte daken?

Als de daken van uw vastgoed verouderd zijn of meerdere lekkages vertonen, is het raadzaam om over te gaan op dakrenovatie. Naast het noodzakelijke herstel kan ook verduurzaming een belangrijke overweging zijn. Het integreren van zonnepanelen in combinatie met witte dakbedekking voor een hoger rendement van de zonnepanelen of het aanleggen van een daktuin of groendak biedt hierbij een uitstekende oplossing. In samenwerking met de business unit Schadenberg Groen bieden we bij Schadenberg Dakwerken ook specialistische kennis en expertise op het gebied van groendaken, intensieve daktuinen en extensieve daktuinen.

Verduurzaming platte daken - Schadenberg Dakwerken

Transformeer uw dak tot een autonoom verwarmings- en koelingssysteem met het Energiedak®

Met het Energiedak® kunt u het dak van uw gebouw transformeren tot een zelfstandig verwarmings- en koelingssysteem. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van zonne-energie om warm water te leveren en elektriciteit op te wekken met zonnepanelen, wat kosten bespaart en bijdraagt aan duurzaamheid. Onder de dakbedekking wordt een geavanceerd buizenstelsel met warmtewisselaars aangebracht, die zonnewarmte absorberen. Via een warmtepomp en opslagsysteem biedt het Energiedak® verwarming in de winter en koeling in de zomer, waardoor uw dak transformeert tot een efficiënt verwarmings- en koelingssysteem. Dankzij de snelle terugverdientijd van deze investering en subsidiemogelijkheden die door de overheid worden gestimuleerd, maakt u een duurzame keuze en profiteert u ook van verschillende fiscale voordelen.

Vragen? Onze specialisten staan voor je klaar!