Dakveiligheid

Veiligheidsvoorzieningen daken - Schadenberg Dakwerken

Ontwerp, realisatie en onderhoud van veiligheids­voorzieningen op daken

Veiligheidsvoorzieningen op daken zijn maatregelen en apparatuur die worden geïnstalleerd om de veiligheid van werknemers en onderhoudsmensen te waarborgen tijdens werkzaamheden op hoogte. Deze voorzieningen worden ook wel dakveiligheidssystemen genoemd en zijn cruciaal om ongevallen tijdens bouw-, onderhouds- en inspectiewerkzaamheden op het dak te voorkomen. Valveiligheidsvoorzieningen helpen bij het creëren van een veilige werkomgeving waarin werknemers met vertrouwen en efficiëntie kunnen werken. Daarnaast zijn ze essentieel om aan de veiligheidsvoorschriften van de Arbowet en het nieuwe Bouwbesluit te voldoen.

Bij Schadenberg Dakwerken zijn we gespecialiseerd in het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van permanente en tijdelijke veiligheidsvoorzieningen op daken. Rekening houdend met eventueel aanwezige installaties en zonnepanelen, waardoor veilig en integraal onderhoud mogelijk is.

Veiligheidsplan op maat voor daken - Schadenberg Dakwerken

Veiligheidsplan op maat

Bij Schadenberg Dakwerken bieden we een uitgebreide service op het gebied van ontwerp van veiligheidsvoorzieningen op daken. Ons proces begint met een risicoanalyse en evaluatie, waarbij we een grondige beoordeling van de dakstructuur uitvoeren en potentiële gevaren identificeren. Vervolgens ontwikkelen we een veiligheidsplan op maat dat voldoet aan de wettelijke vereisten en de specifieke behoeften van uw gebouw. Dit omvat de systeemintegratie van valbeveiligingssystemen, zoals ankerpunten, leuningen en veiligheidslijnen, om een naadloze en effectieve oplossing te garanderen. Daarnaast plannen we veilige toegangspunten zoals dakluiken, ladders en trapladders, zodat de toegang tot uw dak altijd veilig en betrouwbaar is.

Waarom kiezen voor dakveiligheid door Schadenberg Dakwerken?

  • Grondige risicoanalyse en evaluatie (RI&E);
  • Maatwerk veiligheidsplannen volgens wettelijke vereisten;
  • Grondige testen en certificering van systemen;
  • Regelmatige inspecties en waarborging van veiligheid;
  • Reparaties en upgrades voor optimale systeemwerking;
  • Onderhoudscontracten voor continue ondersteuning;
  • Training en bijscholing van personeel in veilig werken op hoogte.

Veilige daktoegangs­systemen

Na het ontwerp zorgen we bij Schadenberg Dakwerken voor de professionele realisatie van veiligheidsvoorzieningen op daken. Dit begint met de installatie van veiligheidssystemen, waarbij we leuningen, ankerpunten, veiligheidslijnen en andere valbeveiligingssystemen zorgvuldig en vakkundig installeren. Daarnaast richten we ons op daktoegangssystemen voor veilige toegangspunten, door onder andere dakladders en veilige paden aan te brengen. Na de installatie voeren we grondige testen en certificering uit om ervoor te zorgen dat alle systemen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, waardoor uw dak een veilige werkplek blijft.
Veilige daktoegangssystemen - Schadenberg Dakwerken

Onderhouds­diensten op maat

Om ervoor te zorgen dat de veiligheidsvoorzieningen op uw dak altijd in optimale staat verkeren, bieden we onderhoudsdiensten op maat aan. Het onderhoud aan dakveiligheidssystemen omvat regelmatige inspecties, waarbij we periodiek de valbeveiligingssystemen controleren om hun werking en veiligheid te waarborgen. Daarnaast voeren we reparaties en upgrades uit om ervoor te zorgen dat de systemen aan de hoogste normen blijven voldoen. Wij bieden ook onderhoudscontracten aan voor continue ondersteuning en naleving van de veiligheidsnormen. Verder voorzien we bij Schadenberg Dakwerken in training en educatie, waarbij we uw personeel regelmatig trainen en bijscholen in het gebruik van de veiligheidsvoorzieningen en procedures voor veilig werken op hoogte, zodat iedereen op uw dak veilig en efficiënt kan werken.

Vragen? Onze specialisten staan voor je klaar!