Vertuss
Verticale Tuinen

Vertuss Verticale Tuinen - Schadenberg Groen

Bij Schadenberg Groen hebben we ruim vijftien jaar ervaring in het installeren en onderhouden van het Vertuss | vertical plant system. Deze verticale tuin draagt bij aan de meerwaarde van gebouwen, verbetert de luchtkwaliteit, bevordert de zuurstofproductie en regelt het klimaat in een vertrouwde leer-, werk- en leefomgeving. Bij de Vertuss | verticale tuin zijn er geen ankerpunten in het gebouw nodig, waardoor er een natuurlijke luchtcirculatie ontstaat tussen het systeem en de gevel. Dit resulteert in een efficiëntere beheersing van de binnentemperatuur, waardoor een pand minder warmte of koude lucht verliest.

Vertuss Vertical Plant System - Schadenberg Groen

Vertical plant system

Het tot stand komen van het Vertuss | vertical plant system is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende gespecialiseerde partijen. Vertuss verzorgt de staalconstructie, Schadenberg Groen is verantwoordelijk voor de beplanting en installatie en Gelsenrot uit Duitsland levert het substraat. Deze samenwerking resulteert in fraaie groene wanden die groen blijven en zich door de jaren heen verder ontwikkelen. Dankzij het gebruik van een speciaal substraat heeft het Vertuss | vertical plant system geen extra voedingsstoffen nodig – enkel water – waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

Waarom het Vertuss | vertical plant system:

  • Verbetering van de luchtkwaliteit in leer-, werk- en leefomgevingen;
  • Geen ankerpunten in het gebouw nodig;
  • Efficiëntere beheersing van de binnentemperatuur;
  • Esthetische groene wand die groen blijft en zich door de jaren heen verder ontwikkelt;
  • Voorzien van speciaal substraat en irrigatiesysteem waardoor de groene wand onderhoudsarm is.

Beplanting verticale tuin

Het selecteren van de juiste beplanting voor Vertuss is essentieel. We stellen de beplanting zorgvuldig samen, zodat deze optimaal in de omgeving gedijt. Daarbij houden wij rekening met verschillende omgevingsfactoren, zoals het klimaat, de wortelontwikkeling, de ademhaling en de gasemissie van de wortels. Het is mogelijk om de boxen te vullen met een diversiteit aan planten, waaronder vaste planten, grassen, kruiden, struiken en kleine bomen, wat resulteert in een unieke en gevarieerde verticale tuin. De beplanting wordt nauwkeurig afgestemd op de omgeving en is geschikt voor zowel een binnen- als buitenomgeving.

Zelfvoorzienend systeem

Het Vertuss | vertical plant systeem omvat een volledig geïnstalleerd en beplant concept, bestaande uit metalen gegalvaniseerde boxen. Deze boxen worden gestapeld in een metalen verticale rails, die vervolgens op de vloer wordt gemonteerd. Om het systeem zelfvoorzienend te maken, wordt een vaste slang met druppelirrigatie geïntegreerd. Elke box is voorzien van een speciaal ontworpen doek en substraat, waardoor de verticale tuin bij installatie volledig aangeplant en volgroeid is. Daarom kunt u in uw gebouw direct genieten van een weelderige groene wand.