Groen

Specialist in
groenoplossingen

Groen zorgt voor een rijke biodiversiteit, verbetert het milieu, zorgt voor waterberging, vermindert luchtvervuiling, verkoelt in warme periodes en dempt geluidshinder. Daarnaast heeft groen een positief effect op de gezondheid en sociale verbindingen van de mensen die in een groene omgeving wonen, werken, leven en recreëren. Bedrijven vestigen zich graag in een groene omgeving en onroerend goed is gewilder, waardoor de economische groei van een stad wordt versterkt. Met een team van allround hoveniers realiseren we bij Schadenberg Groen groenoplossingen op elk niveau, die bijdragen aan een gezonde, duurzame en klimaatbestendige groene leef- en werkomgeving. Bij de aanleg en het onderhoud van daktuinen, Vertuss verticale tuinen, retentietuinen zoals het Waterneutraaldak, bedrijfstuinen en particuliere tuinen, is het creëren van een hoge belevings- en gebruikservaring ons doel.

Voor complexe groenoplossingen werken wij samen met de specialisten van Schadenberg Infratechniek en Schadenberg Dakwerken. Onze focus ligt op innovatieve, circulaire en toekomstbestendige tuinen die wij creëren in co-creatie met opdrachtgevers en met een scherp oog voor de gebruikers.

De toekomst bouwen we samen.

Daktuinen

Schadenberg Groen is uw partner voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van duurzame daktuinen die bijdragen aan de biodiversiteit in stedelijke omgevingen. Wij leveren innovatieve groene oplossingen die niet alleen de esthetiek van gebouwen verbeteren, maar ook bijdragen aan gezondere en leefbare steden. Wij realiseren zowel intensieve daktuinen als extensieve daktuinen met oog voor detail en duurzaamheid, waarmee gebouwen transformeren tot groene oases die de verbinding tussen mens en natuur versterken.
Daktuinen - Schadenberg Groen
Vertuss Verticale Tuinen - Schadenberg Groen

Vertuss Verticale Tuinen

Bij Schadenberg Groen hebben we ruim vijftien jaar ervaring in het installeren en onderhouden van het Vertuss | vertical plant system. Deze verticale tuin draagt bij aan de meerwaarde van gebouwen, verbetert de luchtkwaliteit, bevordert de zuurstofproductie en regelt het klimaat in een vertrouwde leer-, werk- en leefomgeving. Bij de Vertuss | verticale tuin zijn er geen ankerpunten in het gebouw nodig, waardoor er een natuurlijke luchtcirculatie ontstaat tussen het systeem en de gevel. Dit resulteert in een efficiëntere beheersing van de binnentemperatuur, waardoor een pand minder warmte of koude lucht verliest.

Waterneutraaldak

Daktuinen bieden esthetische en ecologisch verantwoorde alternatieven voor conventionele dakbedekkingen. Daarom bieden ze toekomstbestendige oplossingen om groen toe te voegen aan stedelijke omgevingen. De daktuin vormt een van de drie essentiële componenten van het Waterneutraaldak. De andere elementen omvatten een opslagtank en een geavanceerd computergestuurd besturingssysteem dat via een app wordt bediend.

Nieuws

Grootste Waterneutraaldak van Nederland bij PoortMeesters in Delft

Project

Bogaardplein Rijswijk

Project

Binnentuin Cruquius 1.3 Amsterdam

Nieuws

Opening Bogaardplein Rijswijk

Zakelijk Groen

Wij ontwerpen duurzame buitenruimtes die bedrijven dichter bij de natuur brengen, de lokale biodiversiteit versterken en een oase van rust en inspiratie voor medewerkers bieden. Kiezen voor een groene toekomst met Schadenberg Zakelijk Groen betekent investeren in een duurzamere wereld.

Met onze expertise in ecologische bedrijfstuinen verbeteren wij uw MVO-profiel en creëren we een werkomgeving waarin welzijn en natuur samenkomen. Bent u klaar om uw zakelijke omgeving te veranderen in een levendige groene ruimte die de lokale biodiversiteit bevordert? Ontdek hoe onze innovatieve groenoplossingen uw organisatie kunnen transformeren tot het toonbeeld van duurzaam en verantwoord ondernemen. Samen zetten we de stap naar een groenere toekomst.

Schadenberg Zakelijk Groen
VIXX Hoveniers - Schadenberg Groen

VIXX Hoveniers

Het gepassioneerde team van VIXX Hoveniers creëert tuinen in alle soorten en maten, ongeacht het budget. Met meer dan vijftien jaar ervaring transformeren wij elke tuin in een droomtuin. Wij begrijpen dat de ideale tuin voor iedereen verschillend is. Daarom staan de wensen van onze klanten altijd centraal. Met onze expertise en ervaring garanderen wij een optimaal resultaat: een droomtuin voor iedereen.

Het proces begint met een grondig overleg om uw visie en wensen in kaart te brengen. Vervolgens stellen wij een gedetailleerd ontwerp op dat aansluit bij uw specifieke behoeften. Van de aanleg tot het onderhoud begeleiden wij u bij het complete proces én zorgen wij dat uw tuin altijd in perfecte staat verkeert.

VIXX Groenprojecten

Bij VIXX Hoveniers houden we van uitdagende projecten. Wij kennen geen problemen en plaatsen het denken in oplossingen altijd centraal. Ons vakmanschap komt tot uiting in het realiseren van deze oplossingen. Met passie en toewijding werken wij aan een breed scala aan groenprojecten.

Of het nu gaat om het ontwerpen en aanleggen van prachtige tuinen voor particulieren, het vergroenen van bedrijfsterreinen, het realiseren van groene tuinen voor overheidsinstanties of het creëren van duurzame landschappen in samenwerking met projectontwikkelaars en architecten, wij staan garant voor kwaliteit en vakmanschap. Ook de projecten voor toonaangevende aannemers en vastgoedbeheerders onderstrepen onze veelzijdigheid en betrokkenheid bij het verfraaien en verduurzamen van de buitenruimte. Altijd met oog voor detail en een sterke focus op duurzaamheid.

VIXX Groenprojecten - Schadenberg Groen
VIXX Groenprojecten - Schadenberg Groen
Specialist in groenoplossingen - Schadenberg Groen

Kom werken bij
Schadenberg Groen

Wij zijn een familiebedrijf in hart en nieren en bieden je volop kansen om mee te groeien, vaste baangarantie en een grote variatie aan uitdagende projecten.