Installatie­techniek

Installateur van
A tot en met Z

Voor de functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid van gebouwen en infrastructuren zijn installatietechniek en elektrotechniek essentieel. Een goed werkend en onderhouden systeem zorgt immers voor een aangenaam binnenklimaat, energiebesparing, vermindering van CO2-uitstoot. Met de best beschikbare, moderne en bewezen technieken ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden we bij Schadenberg Installatietechniek het complete pakket aan installaties voor opdrachtgevers in de bouw, agrarische, industriële en utiliteitssector. Wij bouwen totaalinstallaties op het gebied van watertechniek, luchtbehandeling, koeltechniek, verwarming, warmtepomptechniek, elektrotechniek en meet- en regeltechniek. Daarbij putten wij uit onze diepgaande kennis van duurzame installaties, de meest energiezuinige technieken en duurzame energiebronnen.

Door alle technieken naadloos op elkaar af te stemmen, realiseren onze allround installateurs maatwerkoplossingen waarbij kwaliteit, innovaties, veiligheid en bedrijfszekerheid van de geleverde installaties centraal staan. Na oplevering zorgen we voor service en het benodigde periodieke onderhoud. De medewerkers en producten van onze relaties kunnen hiermee op het hoogste niveau presteren.

De toekomst bouwen we samen.

Advisering

De vakmensen van Schadenberg Installatietechniek beschikken over specialistische kennis van luchtbehandeling, koeltechniek, verwarming, watertechniek, meet en regeltechniek, elektrotechniek, warmtepompinstallaties en witlof hydrocultuurinstallaties. Deze professionele en gediplomeerde vakmensen hebben jarenlange ervaring in de installatietechniek voor de industriële, agrarische en utiliteitssector en zijn volledig up-to-date met de technische eisen binnen deze branches.

Koudetechniek - Schadenberg Installatietechniek

Koudetechniek

Al sinds 1980 heeft Schadenberg Installatietechniek een vooraanstaande reputatie in koeltechniek gericht op de bouw, industriële, agrarische en utiliteitssector. Ons assortiment omvat uiteenlopende koelinstallaties, waarbij de besturing nauwkeurig wordt afgestemd op het project, wat resulteert in een uiterst energiezuinige werking. Voorbeelden hiervan zijn frequentiegeregelde compressoren, heetgasontdooiing, elektronische expansieventielen en weersafhankelijke condensatietemperatuur-regelingen. Door de naadloze integratie van deze technologieën wordt een optimale afstemming en efficiënte werking gegarandeerd. Daarnaast beschikken wij over uitgebreide ervaring met natuurlijke koudemiddelen, waaronder ammoniak en propaan.

Luchtbehandeling

Met onze uitgebreide kennis van luchtbehandeling en klimaattechniek kunnen wij u bij Schadenberg Installatietechniek ondersteunen met uitgebreid technisch advies, een transmissieberekening, de uitwerking van een ontwerp en installatie. In samenwerking met diverse partners leveren wij ook duurzame luchtbehandelingskasten (klimaatkasten) voor bedrijven in de zaadindustrie.

Watertechniek

De allround installateurs van Schadenberg Installatietechniek zijn ervaren in watertechniek en bieden een breed scala aan loodgietersdiensten, waaronder het installeren van sanitaire voorzieningen, binnen- en buitenriolering en gas- en waterleidingen. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten in de bouw, agrarische, industriële en utiliteitssector of om renovatie en reparatie. Met meer dan vijftig jaar ervaring in de installatietechniek kennen wij alle ins en outs van watertechniek.

Watertechniek - Schadenberg Installatietechniek
Verwarmings­installaties - Schadenberg Installatietechniek

Verwarming

Bij Schadenberg Installatietechniek zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van verwarmingsinstallaties voor verschillende sectoren, waaronder scholen en aannemers, kantoren, overheidsgebouwen en fabrieken. Wij bieden integrale diensten die variëren van het volledig opleveren van verwarmingsinstallaties tot het verhelpen van kleine storingen. Als gecertificeerd verwarmingsinstallateur streven we naar het bieden van energiezuinige en duurzame oplossingen, en zetten we vaak energiezuinige warmtepompen in als onderdeel van onze inzet voor innovatie en duurzaamheid.

Regeltechniek

Bij Schadenberg Installatietechniek leveren we op maat gemaakte oplossingen voor procesbesturingen in diverse complexe installaties. We hebben onze eigen geavanceerde procescomputer ontwikkeld, de PT Solution. Met deze oplossing bieden we maatwerk aan al onze klanten, ongeacht hun markt of discipline. Omdat dit systeem de meest communicatieve controller in de branche is, levert dit nog efficiëntere regelingen op met een snelle uitvoeringstijd.

Elektrotechniek - Schadenberg Installatietechniek

Elektrotechniek

Als erkend waarborginstallateur heeft Schadenberg Installatietechniek de bevoegdheid om installaties te plaatsen zonder de tussenkomst van nutsbedrijven. Hoewel dit misschien vanzelfsprekend klinkt, wordt dit voorrecht niet aan alle bedrijven toegekend.

Onderhoud

Bij Schadenberg Installatietechniek beschikken we over een 24/7 serviceorganisatie voor calamiteiten. Onze onderhoudswerkzaamheden worden gecoördineerd vanuit een aparte afdeling, onder leiding van onze servicemanager. Vanaf deze afdeling bieden wij technische ondersteuning en investeren we in de kennisontwikkeling van onze technici. Onze vakmensen voeren service- en onderhoudswerkzaamheden uit aan installaties op het gebied van verwarmingsinstallaties, watertechniek, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, luchtbehandeling, koeltechniek en witlof hydrocultuurinstallaties.

Elektrotechniek - BRL-6000 gecertificeerd - Schadenberg Installatietechniek

Kom werken bij
Schadenberg Installatietechniek

Wij zijn een familiebedrijf in hart en nieren en bieden je volop kansen om mee te groeien, vaste baangarantie en een grote variatie aan uitdagende projecten.