Lucht­behandeling

Luchtbehandeling - Schadenberg Installatietechniek

Duurzame oplossingen in klimaattechniek en luchtbehandeling

Met onze uitgebreide kennis van luchtbehandeling en klimaattechniek kunnen wij u bij Schadenberg Installatietechniek ondersteunen met uitgebreid technisch advies, een transmissieberekening, de uitwerking van een ontwerp en installatie. In samenwerking met diverse partners leveren wij ook duurzame luchtbehandelingskasten (klimaatkasten) voor bedrijven in de zaadindustrie.

Luchtbehandeling - Mechanische ventilatie - Schadenberg Installatietechniek

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie, ook bekend als een luchtbehandelingssysteem, reguleert kunstmatig de luchtkwaliteit in een ruimte. Het systeem is ontworpen om gedurende de dag continu lucht uit de binnenruimte af te voeren, waarbij verontreinigde lucht gecontroleerd naar buiten wordt afgevoerd. Tegelijkertijd wordt schone buitenlucht op natuurlijke wijze via ventilatieroosters in de gevels van het pand naar binnen gebracht.

Wat zijn de mogelijkheden van luchtbehandeling bij Schadenberg Installatietechniek?

  • Luchtbehandelingskasten voor de zaadindustrie;
  • Ontwerp;
  • Installatie;
  • Technisch advies;
  • Transmissieberekening;
  • Specialist in balansventilatie, klimaatbeheersing, luchtkanalen, ontvochtiging, warmteterugwinning (WTW) en stoom-, perslucht- en ultrasoonbevochtiging.

Ventilatie in de luchtbehandeling

Ventilatie in luchtbehandeling kent diverse toepassingen, variërend van eenvoudige systemen waarbij de afzuiging handmatig in drie standen kan worden geregeld, tot geavanceerde luchtbehandelingsinstallaties die niet alleen zorgen voor een gezond binnenklimaat, maar ook aanzienlijke energiebesparingen realiseren door middel van balansventilatie met warmteterugwinning.

Luchtbehandeling - Ventilatie - Schadenberg Installatietechniek

Gecertificeerd partner

Bij Schadenberg Installatietechniek stellen wij alles in het werk om aan de strengste eisen en certificeringen te voldoen. Wij beschikken over alle benodigde certificaten om onze aangeboden technieken perfect uit te voeren. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Koude- en Luchtbehandeling (NVKL) en Techniek Nederland. Dankzij deze certificeringen kunnen wij ook in de toekomst een hoogwaardige bedrijfsvoering waarborgen.

Op zoek naar luchtbehandeling voor uw bedrijf?

Bij Schadenberg Installatietechniek beschikken we over uitgebreide expertise in klimaattechniek en luchtbehandeling. Van ontwerp en uitgebreid technisch advies tot transmissieberekening en installatie kunnen u ondersteunen. Wij bespreken graag de mogelijkheden voor uw bedrijf!