Renovatie: Eerste Oosterparkstraat Amsterdam

eerste-oosterparkstraat-amsterdam

Van woonstichting De Key heeft Schadenberg Bouw opdracht ontvangen voor de realisatie van funderingsherstel en renovatie van 5 bergingen aan de Eerste Oosterparkstraat 40 in Amsterdam.

De bestaande vloer van de bergingen zakte wat, wat scheuren en schade in de separatiewanden tot gevolg had en het gebruik van de bergingen belemmerde.

Het pand Eerste Oosterparkstraat 40 is onderdeel van een grote bouweenheid welke medio 1923 is opgericht met op de begane grond een timmerwerkplaats en op de verdiepingen woningen.

De Draagconstructie van de panden bestaat uit een Amsterdamse houten paalfundering waarop metselwerk bouwmuren en gevels zijn opgetrokken en de houten balklagen van de verdiepingsvloeren en het dak afdragen, deels in een staalconstructie ter plaatse van de timmerwerkplaats.

De begane grond was grotendeels uitgevoerd als een (losse) betonvloer op staal (werkplaats).

Medio 1979 zijn bij een verbouwing van de bergingen van de woningen op de begane grond gerealiseerd in het pand Eerste Oosterparkstraat 40.

De bestaande vloer van de bergingen is verwijderd en vervangen door een nieuwe onderheide vloer, deze is volledig los gehouden van de bestaande constructie en bebouwing. De bergingen zijn geheel nieuwe opgetrokken en voorzien van nieuwe deurkozijnen.

Uitvoerder: Ray Korst
Timmermannen: Klaas Porsius & Roshan Ramgolam.
Uitvoering: week 33-39/2021.

Werken bij Schadenberg Groep

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over Schadenberg Groep of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.