Renovatie: Zuiderzeeweg

Schadenberg bouw voert gevelherstel uit aan de studentenhuisvesting gelegen aan de Zuiderzeeweg naast de Piet Heintunnel in opdracht van Woonstichting De Key.

De houten geveldelen welke aan de achterhoutconstructie zijn gespijkerd hebben onvoldoende grip waardoor de delen los kwamen en zelfs bij harde storm van de gevel af vielen. De woonstichting had daarop allerlei noodvoorzieningen getroffen om letsel te voorkomen aan bewoners en bezoekers. Schadenberg bouw heeft de opdracht gekregen om de oude geveldelen te demonteren, waarna weer te monteren. De achterhout constructie wordt wel geheel vervangen door dikkere regels en er is gekozen voor een schroef i.p.v. nagels waarmee de geveldelen weer goed vast zitten. Vlak voor de bouwvak hebben we de opdracht gekregen en zijn direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen en konden vrijwel meteen na de bouwvak starten. In totaal gaat het om ruim 40.000 m1 aan geveldelen die zijn gedemonteerd en op een nieuwe achter constructie zijn gemonteerd met het ultieme doel dit voor kerstdagen gereed te hebben.

Nu vlak voor de kerstreces is deze opdracht bijna voltooid en kunnen we zeer trots zijn op het behaalde resultaat!! De laatste ‘loodjes’ of eigenlijk geveldelen zijn aan de beurt en kijken wij uit naar de volgende opdracht en laten we een tevreden opdrachtgever en bewoners straks achter ons.

  • 40.000m1 geveldelen
  • 230.0000 stuks schroeven
  • 15 werkweken.
  • Gebruik van bestaande geveldelen
Werken bij Schadenberg Groep

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over Schadenberg Groep of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.