Maak kennis met Ted Kieft, onze nieuwe Commercieel Directeur - Schadenberg Groep

Met trots verwelkomen wij Ted Kieft als nieuwe Commercieel Directeur van Schadenberg Groep, een rol die hij vanaf 1 november op zich zal nemen. Ted brengt een rijke ervaring en een frisse blik mee naar onze organisatie, in combinatie met een gedreven ambitie om de groei en de visie van Schadenberg Groep verder te ontwikkelen. We hadden het genoegen om Ted enkele vragen te stellen over zijn achtergrond, zijn overgang naar Schadenberg Groep en de toekomstplannen in zijn nieuwe functie. Hieronder kun je ons interview met Ted lezen, waarin hij meer deelt over zijn persoonlijke en professionele reis én hoe hij uitkijkt naar het samen bouwen aan de toekomst van Schadenberg Groep.

Wil je jezelf voorstellen?
‘Ik ben Ted Kieft, 35 jaar oud en samen met Joyce, mijn zoon Levi (8) en dochter Tess (5) woon ik in Beverwijk. Ik ben gek van voetbal, skiën en kickboksen en vind het erg leuk dat ik deze sporten tegenwoordig allemaal samen met mijn zoon kan beoefenen.’

Wat heb je gedaan voor je bij Schadenberg Groep terechtkwam?
‘Na mijn studie Commerciële Economie aan de HvA ben ik al snel bij BUKO Infrasupport terechtgekomen. Toen ik begon hadden we drie vestigingen, waar ik in diverse functies heb mogen meewerken aan een bedrijf waar ik nog steeds trots op ben. Op het moment dat ik besloot om BUKO te verlaten om te gaan ondernemen, hadden we tien vestigingen en was ik verantwoordelijk voor het contract- en relatiebeheer bij de landelijk opererende opdrachtgevers. Begin 2022 ben ik samen met Kevin de Wit VIXX Hoveniers & Groenprojecten gestart. We draaien nu ruim anderhalf jaar en hebben in deze periode een mooi bedrijf neergezet, waar we dagelijks met circa vijftien mensen aan uiteenlopende projecten werken.’

Dus je bent eigenaar van VIXX Hoveniers en gaat voor Schadenberg Groep werken, hoe zit dat?
‘Dat klopt, VIXX Hoveniers blijft een aparte entiteit en wordt partner van Schadenberg Groen. Op deze manier is de connectie met Schadenberg Groep direct gemaakt. Zo kan VIXX gebruikmaken van de stafafdelingen van Schadenberg Groep en word ik vrijgespeeld om voor Schadenberg Groep aan de slag te gaan. Een mooie constructie waarmee we de krachten kunnen bundelen en VIXX onder de vleugels van de groep mooi verder kan groeien!’

Hoe ben je bij Schadenberg Groep terechtgekomen?
‘Schadenberg Groep is voor mij een bekend bedrijf waar ik al jaren over de vloer kom. In mijn periode bij BUKO was Schadenberg namelijk een klant van mij. Huidig Algemeen Directeur Janne van Excel ken ik al ruim tien jaar. Ik heb vroeger zelfs wegafzetting geplaatst toen Janne nog als stratenmaker aan het werk was! Gedurende de jaren zijn wij elkaar blijven tegenkomen en hebben we altijd contact gehouden. Toen Janne mij vorig jaar belde om een mogelijke samenwerking te bekijken, was ik direct enthousiast. Schadenberg is in mijn ogen namelijk een mooi familiebedrijf dat goed bij mij past.’

Wat is je eerste indruk van Schadenberg Groep?
‘Sinds mei houden wij als VIXX Hoveniers al kantoor in Alkmaar samen met Schadenberg Stedegroen en ben ik wegens de afwezigheid van Edwin Schiks toegetreden tot het MT van Schadenberg Groep. Ik heb dus al een half jaar van binnenuit de organisatie kunnen meekijken. Hierbij heb ik gezien dat er een duidelijke toekomstvisie is waar ik me goed in kan vinden. Er staat een mooie organisatie en er wordt keihard gewerkt om hier nog meer één Schadenberg van te maken. Ik heb er erg veel zin in om samen verder te bouwen aan dit prachtige bedrijf.’

Je gaat een nieuwe functie bekleden. Wat zijn de belangrijkste zaken waar jij je op gaat richten?
‘We willen groeien als bedrijf, maar wel op een gezonde manier. De behoefte aan competente mensen is op dit moment de grootste behoefte. Vandaar dat ik samen met de afdelingen Marketing en Recruitment aan de slag ga om Schadenberg Groep op de kaart te zetten als merk en als goede werkgever. Door hierbij van lokale naar regionale bekendheid te gaan, bereiken wij een groter publiek en verwacht ik dat wij als bedrijf gezond kunnen doorgroeien. Ondertussen ga ik samen met alle Business Unit directeuren aan de slag om een duidelijke commerciële strategie te ontwikkelen voor Schadenberg Groep, waar elke Business Unit zich in kan vinden. Op deze manier kunnen wij als bedrijf op planmatige wijze te werk gaan en zo de klantwaarde voor onze opdrachtgevers verhogen.’

Klinkt als een mooie uitdaging. Is er verder nog iets dat je wilt zeggen?
‘Dat ik blij ben om eindelijk officieel een “Schadenberger” te zijn en er zin in heb om samen verder te bouwen aan het bedrijf. Om in Schadenberg-termen te eindigen: “De toekomst bouwen we samen.”

v.l.n.r. Janne van Excel, Ted Kieft, Ronald Bruins

 

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge