Nieuwe dijksloot aan Zuiderdijk in Wijdenes

In opdracht van het HHNK is Schadenberg Infra in samenwerking met Loonbedrijf Zwaan bezig met werkzaamheden in Wijdenes. Het plangebied is gelegen langs de Zuiderdijk bij Wijdenes, in de polder De Drieban. De Markermeerdijk is tussen Hoorn en Enkhuizen in de periode 2007-2012 versterkt. In 2012 is tijdens de uitvoering de dijksloot tijdelijk gedempt i.v.m. de stabiliteit. Voor de wateraanvoer heeft HHNK toen een tijdelijke pijpleiding met pomp als noodvoorziening geplaatst.

Om de situatie weer te herstellen wordt nu over een lengte van ca. 1.300 meter een nieuwe dijksloot gegraven. Wegens capaciteitsproblemen met de wateraanvoer voor de landbouw in het verleden, wordt de nieuwe dijksloot breder gemaakt dan voorheen. Inmiddels is de nieuwe sloot gegraven. De verbreding zal in overleg met de perceeleigenaren in de loop van 2018 plaatsvinden.

Werken bij Schadenberg Groep

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over Schadenberg Groep of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.