Je kunt zoveel meer in de techniek! - Schadenberg Groep

Techniek Nederland geeft startschot voor langlopende campagne

Onlangs gaf Techniek Nederland het startschot voor een langlopende campagne die de kansen laat zien om in deze sector carrière te maken. Vanaf nu krijgt heel Nederland te zien hoe mooi, belangrijk en divers werken in de techniek is. Met een test kunnen schoolverlaters en zij-instromers checken of zij geschikt zijn voor een baan in de techniek.

Wie op zoek is naar werkgeluk, zou moeten kiezen voor een carrière in de techniek. In die sector zijn bijna alle werknemers buitengewoon blij met hun baan. Ze vinden dat hun werk ertoe doet, ze werken met plezier en ze zijn trots op hun vak. Dat blijkt uit ‘Werken in de techniek’, het marktonderzoek dat Techniek Nederland liet uitvoeren.

Technici zijn de makers van morgen
De resultaten van het onderzoek zijn een steun in de rug voor de brancheorganisatie, die zich sterk maakt voor een grotere instroom van werknemers. Werknemers in de techniek geven hun baan gemiddeld een 8,1. Van alle respondenten geeft 35% zelfs een 9 of hoger. Vrouwen die werken in de techniek waarderen hun werk zelfs nog meer dan mannen. Zij geven als gemiddeld rapportcijfer een 8,3. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland is niet verbaasd over de onderzoeksresultaten. ‘Als technische vakman of vakvrouw voel je dat je onmisbaar bent, want technici zijn de makers van morgen. Dat besef dringt steeds meer door.’

Traineeships via Civiel360 Noord-Holland
De technieksector biedt werknemers veel carrièrekansen en zekerheid op een baan. Ben jij gedreven, enthousiast en heb je affiniteit met techniek? Je bent bij Schadenberg Groep van harte welkom! Je kunt bij ons bijvoorbeeld kiezen voor een traineeship via het samenwerkingsinitiatief Civiel360 Noord-Holland, waarin onze divisie Schadenberg Infra vanuit de infradriehoek participeert. Als future-fitte student, starter of young professional krijg je met dit tweejarige ontwikkeltraject de kans om werkervaring op te doen bij een ingenieursbureau, bij een aannemer en bij een gemeente: drie hoofdspelers in de infrabranche. Je komt drie keer acht maanden te werken bij een hoofdspeler. Daar ontdek je waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en welke rollen daarbij passen. Kleur bekennen is dus nog niet nodig, want pas na twee jaar kies je voor de professie en de werkgever waar je het meest enthousiast over bent.

Deze toekomstige werkgever kan ook buiten de samenwerking liggen. Tegelijkertijd leer je als trainee de drie perspectieven te begrijpen. Hiermee leg je een stevig fundament voor je verdere ontwikkeling en leer je op een professionele manier om samen te werken in de keten.

Ben je enthousiast? Voor meer informatie over Civiel360 kun je contact opnemen met onze Specialist Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment Chris Reuvecamp op telefoonnummer 085 – 239 36 00. Ontdek ons vacature-aanbod op Werken bij Schadenberg Groep.

 

 

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge