TechCourt maakt snelle stap naar baan in de energietransitie mogelijk

TechCourt NHN is een laagdrempelig voorschakelprogramma richting de installatie- en elektrotechniek. Een programma waarbij oriëntatie, inspiratie, activatie en begeleiding in een praktijkleeromgeving centraal staan.

In dit traject van maximaal twaalf weken leert de kandidaat de basisbeginselen van de installatie- en elektrotechniek. Na deze periode is de kandidaat in staat om een vervolgtraject in te gaan bij een van de (praktijk)opleiders óf wordt de kandidaat direct bemiddeld naar een (betaalde) baan. Onze divisie Polytechniek is een van de praktijkleerlocaties van TechCourt NHN.

Werken binnen de techniek- en energiesector
Om TechCourt mogelijk te maken, heeft de triple helix van onderwijs, overheid en ondernemers de krachten gebundeld om mensen te enthousiasmeren te gaan werken binnen de techniek- en energiesector. Het is voor de eerste keer dat Praktijkschool Westfriesland van Stichting Trigoon haar arbeidstrainingscentrum (ATC) inzet samen met de dienstverlening van het WSP-NHN en IWNH. Daarnaast kan de instroom van kandidaten vanuit diverse organisaties komen zoals het onderwijs (de voortijdig schoolverlaters), de overheid (UWV en WerkSaam Westfriesland) of via zij-instroom vanuit het bedrijfsleven (via WIJ Techniek en de WBG).

Jaap Vlam – de directeur van onze divisie Polytechniek – is vanaf het begin betrokken geweest bij dit initiatief. Samen met onze specialist Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment Chris Reuvecamp was hij eind maart aanwezig bij de opening van TechCourt NHN.

Lees hier meer informatie over TechCourt NHN.

TechCourt NHN - Schadenberg

 

Werken bij Schadenberg Groep

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over Schadenberg Groep of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.