Schadenberg Groep participeert in FL’EX-BOX, de werkplek van de toekomst - Schadenberg Groep

Bij de prijsvraag ‘Werkplek van de toekomst’ georganiseerd door Harm Tilman van de Architect en designondernemer Hans Lensvelt, is het baanbrekende concept FL’EX-BOX van Odette Ex van Ex Interiors als winnaar uit de bus gekomen.

Naast Verwol, Hieselaar, Deerns Groen, Pieter Arkenbout Landschapsarchitectuur, Blooming Business en Het Groenlab, is Schadenberg Groep participant in de realisatie van deze ‘Community-based Office-box’ met een diversiteit aan werkfaciliteiten waar mensen optimaal in focus kunnen werken.

Innovatief en kansrijk concept

In deze prijsvraag werden ontwerpers opgeroepen om met innovatieve en kansrijke ideeën te komen voor de werkplek van de toekomst. Toen de prijsvraag in de zomer van 2020 werd uitgeschreven, hadden Tilman en Lensvelt al het idee dat die werkplek zich niet per definitie op het kantoor hoeft te bevinden. Die gedachte werd versterkt door het gegeven dat veel professionals op dat moment vanuit huis of onderweg werkten vanwege corona. Daarom voorzagen zij dat werken op afstand de toekomst zou kunnen zijn. Maar hoe ziet die toekomst eruit? En wat betekent dat voor het kantoor; wordt dat inderdaad slechts de plek voor samenwerken, contacten leggen en het uitwisselen van informatie?

Stimuleren van productiviteit

Als het aan Odette Ex van Ex Interiors ligt wel, en beleven de stad en de natuur een comeback om te fungeren als werkplek. Volgens haar zijn we op weg naar een nieuwe woon-werkvorm die veel meer in relatie staat met de natuur, sociale cohesie en onszelf. Odette Ex: ‘We zien dat medewerkers vooral naar kantoor willen om elkaar weer te ontmoeten. Daarnaast zijn we de werkplek groter gaan zien dan alleen de fysieke plek op het kantoor. We zoeken een balans tussen remote en op kantoor werken én een balans tussen werk en privé, zodat we bewuster met onze tijd kunnen omgaan. Een manier van werken waarmee we productiviteit, werkgeluk en sociale cohesie stimuleren.’

Pilot met de FL’EX-BOX in Nieuwegein

Odette Ex krijgt de kans om met de ‘Community-based Office-box’ een pilot te draaien in haar eigen gemeente Nieuwegein en daar het tastbare, haalbare en schaalbare alternatief voor de kantoormarkt te tonen. Ook biedt de FL’EX-BOX een manier om leegstaand vastgoed te transformeren naar werkplekken in flexboxen omgeven door veel groen.

In het artikel ‘Welkome stad als werkplek – Flexbox in Nieuwegein door Ex Interiors’ van Harm Tilman leest u meer over de FL’EX-BOX.

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge