Schadenberg Groep en Martinuscollege samen voor techniek - Schadenberg Groep

GROOTEBROEK- De geluiden van zagen, hamers en boren vermengen zich met vrolijk lachende kinderstemmen. Het is een gezellige maar ongedwongen drukte in het splinternieuwe praktijklokaal van Martinuscollege. Toch is het een bijzondere dag. Schadenberg Groep adopteert op deze donderdag 23 november één van de technieklokalen van de school en wordt hiermee officieel Praktijkpartner. Met de sponsoring vanuit het bedrijf gaat een wens van de school in vervulling, namelijk de aanschaf van nieuwe lasapparatuur. ‘Maar dit is pas het begin’, aldus Chris Reuvecamp van Schadenberg Groep. ‘Dit is slechts het startpunt van onze ambitie om nauwer met de school te gaan samenwerken.’ 

Schadenberg Groep en Martinuscollege samen voor techniek

Opening herinrichting techniekvleugel
Het praktijklokaal maakt onderdeel uit van het volledig gemoderniseerde techniekplein van het Martinuscollege. Het enthousiasme hierover wordt door directeur onderwijs Jan Jacob Jaasma niet onder stoelen of banken gestoken. ‘Met dit techniekplein doen we recht aan de ontwikkelingen in de techniek en het stelt ons in staat aantrekkelijk, toekomstgericht onderwijs aan te bieden.’ De officiële opening met Olympisch schaatskampioene en oud-leerlinge Irene Schouten staat gepland op woensdag 13 december aanstaande. Volgens Jaasma past een samenwerking met een bedrijf als Schadenberg Groep bij het toekomstbestendig houden van het onderwijs: ‘Het betekenisvol en goed opleiden in de regio is een gezamenlijke uitdaging voor het onderwijs en het bedrijfsleven.’ Dit laatste wordt beaamd door Ted Kieft, commercieel directeur van Schadenberg Groep die ook bij deze mijlpaal aanwezig was.

Praktijkpartner
Met het toetreden van Schadenberg Groep zijn er inmiddels drie trotse regionale bedrijven in de techniek die een lokaal hebben geadopteerd. Naast het adopteren van een lokaal is het ook mogelijk om de Vliegende Brigade te ondersteunen, een elektrische auto met bemensing die het basisonderwijs op locatie ondersteunt met technisch onderwijs. Dit sponsorconvenant komt voort uit de samenwerking binnen het TechniekPact West-Friesland. Zo stelt projectleider Gerben Bakker: ‘Iedere school met een kloppend hart voor techniek is ons even lief.’ Zo is het ook mogelijk om via dit sponsorprogramma een samenwerking aan te gaan met Tabor College d’Ampte, VONK, sg Newton, Praktijkschool West-Friesland en/of De Spinaker.

Bij interesse kunt u contact opnemen via: praktijkpartner@techniekpactwf.nl

 

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge