Nieuw contract voor langdurige samenwerking in het energie- en waternet!

Samen met netbeheerders PWN, Waternet en Liander en aannemers Van Voskuilen Infratechniek B.V. en Quint & van Ginkel B.V, heeft Schadenberg Groep onlangs een meerjarig contract getekend om het energie- en waternet in Noord-Holland op een duurzame manier klaar te maken voor de toekomst. Het gebied binnen de provincie is onderverdeeld in drie percelen en het werk wordt gecoördineerd vanuit het samenwerkingsverband Combi Infra Noord-Holland (CINH).

Stevige woningbouwopgave

Met name door de stevige woningbouwopgave neemt de vraag naar aansluitingen op het elektriciteits- en waternet sterk toe. Alle woningen en bedrijven moeten hierop worden aangesloten en door de toenemende vraag moeten ook de onderliggende netten worden aangepakt. CINH zal op jaarbasis circa 17.000 nieuwe verzoeken voor (aanpassingen van) huisaansluitingen verwerken en zo’n 300 projecten aan hoofdleidingen realiseren. Het werk bestaat onder andere uit het aanleggen van het distributienetwerk en het vervangen van een deel van de bestaande ondergrondse infrastructuur. Dat is nodig om aan de vraag naar energie en water te kunnen blijven voldoen. Daarnaast wordt hiermee de kwaliteit van het waterleidingnet verhoogd, waardoor klanten minder storingen ervaren.

Hoge mate van klanttevredenheid

Als strategisch partners zetten we samen met de netbeheerders en de andere aannemers volop in op een slimme samenwerking en stevige duurzaamheidsambities. Daarnaast richten we ons in het nieuwe samenwerkingscontract op de totstandkoming van een hoge mate van klanttevredenheid. Door werkzaamheden te combineren, voorkomen we dubbel werk en zetten we schaars technisch personeel efficiënt in. Door de straat voor de gecombineerde aanleg van water, elektriciteit en gas maar één keer open te breken, wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.

Combiprojecten

Waar voorheen alleen nieuwbouwprojecten gezamenlijk werden opgepakt, zullen we nu ook saneringen (vervanging van bestaande kabels en leidingen) en reconstructies in combiprojecten realiseren. Hierdoor kunnen we spreken van een win-win-situatie. Door werkzaamheden zoveel mogelijk te combineren, voorkomen we dat de sleuf in de straat vaker open moet en worden maatschappelijke kosten verlaagd.

We zien ernaar uit om de mouwen binnenkort gezamenlijk op te stropen en de uitdagingen voor een duurzame toekomst van het energie- en waternet aan te gaan!

Voor meer informatie over Combi Infra Noord-Holland: cinh.nl

Werken bij Schadenberg Groep

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over Schadenberg Groep of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.