Review: 'Na wat geduld krijg je een paleis' - Schadenberg Groep

Onze aangebouwde serre bleek na jaren te verzakken. Na vele jaren van rustig en vriendelijk onderhandelen en adviezen van een geotechnisch bedrijf is er door Stadgenoot besloten om de oude serre volledig af te breken en er een geheel nieuwe serre te laten bouwen door de firma Schadenberg.
Indien er gebouwd gaat worden dient er eerst een bodemonderzoek te worden uitgevoerd om te bezien of er sprake is van bodemvervuiling. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de grond onder de oude serre inderdaad vervuild bleek. Er werd besloten, alvorens de nieuwe serre te bouwen, om de grond anderhalve meter af te graven. Ongelofelijk wat een werk dat was. Een graafmachine en grond afvoer machine in de tuin is toch wel bijzonder om mee te maken.

Op 4 januari 2021 werd in eerste instantie werd de oorspronkelijke gevel geheel wind en waterdichtgemaakt. Dat was even wennen omdat het plotseling wel heel erg donker in huis werd. Dit moest echter wel gebeuren om te voorkomen dat er te veel stof binnen zou komen. Daarnaast moest het ook voorkomen dat er te veel warmte zou ontsnappen (zie foto). Daarna werd begonnen met de sloop van de verzakte serre (zie foto hieronder).

Review-schadenberg-bouw-1

Het slopen van de oude serre duurde drie dagen. Er bleef werkelijk helemaal niets overeind. Alles werd keurig opgeruimd en afgevoerd door twee hardwerkende slopers.
Gigantische machines bij de voordeur en ook in de tuin werden opgetuigd, een enorme operatie. Na deze actie werden de funderingspalen de grond in geboord tot zo’n 14,5 meter diep. Dit is om te voorkomen dat de nieuwe serre ook zal gaan verzakken.

Review Schadenberg Bouw Amsterdam   
Palen boren                                       Bekisting maken

Na het boren werd op en rondom de palen een bekisting gebouwd. Deze werd uiteindelijk volgestort met beton. Waarna isolatie en balken werden aangebracht.

  
Beton gestort                          Vloerbalken geplaatst

Het opbouwen kon beginnen. Inmiddels waren prachtige nieuwe kozijnen geleverd. Niet veel later werden deze geplaatst. Inmiddels was ook al een nieuwe vloer gelegd. Deze vloer werd zodanig gebouwd dat deze gelijkvloers werd gemaakt met de vloer van het huisgedeelte.

   
Kozijnen geplaatst                 Ramen geplaatst

De ramen werden geplaatst en het dak werd gemonteerd. Alles werd vernuftig en solide gebouwd. De manier waarop de timmerlieden van Schadenberg overal oog voor hebben en hadden is prijzenswaardig. Echt geweldig. De komende dagen wordt er nog hard gewerkt aan de afbouw. Alles wordt keurig afgewerkt met gips- en Trespa platen.
Inmiddels is de serre waterdicht en kunnen wij alles gaan inrichten. Alles wordt door ons geschilderd en/of behangen. Een heerlijke klus aan een prachtige nieuwe serre.

Het is nu 25 maart 2021 en op onderstaande foto te zien hoe geweldig mooi de nieuwe serre is geworden. We zijn heel druk bezig met behangen, schilderen en een mooie nieuwe vloer.


Een prachtige nieuwe serre

Wij zijn de jongens van Schadenberg maar ook Stadgenoot enorm dankbaar dat er, na een lange aanloop, dit prachtige paleis tot stand is gekomen.

Guus en Manon Verhoeven
Amsterdam

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge