Interview Edwin Schiks: 'Schreeuwend tekort aan hoveniers.' - Schadenberg Groep

Vorige week werd bedrijfsleider Edwin Schiks van Schadenberg Stedegroen geïnterviewd door NH Nieuws. In dit interview sprak Edwin over het ruime aanbod van werk, maar een tekort aan personeel.

“Wij hebben achttien hoveniers in dienst, maar hebben in totaal 28 mensen nodig.”

De cijfers liegen er niet om. In alle sectoren bij elkaar opgeteld zijn er in Noord-Holland 63,6 duizend openstaande vacatures tegenover 57 duizend werklozen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral in de praktische beroepen worden er extra handen gevraagd. Zo staan onder meer hoveniers op de lijst van ‘kansrijke beroepen’ van het UWV.

Groen is ‘in’ geworden, merkt Edwin Schiks van het West-Friese Schadenberg. Dat zorgt ervoor dat zijn agenda komende tijd nagenoeg vol staat. “De coronatijd heeft het hoveniersvak wat dat betreft goed gedaan. Er zijn heel veel mensen die in plaats van een dure vakantie hun tuin laten doen.”

Er zijn zoveel klussen dat het Westfriese bedrijf momenteel tien extra hoveniers zoekt. “Afzeggen doen wij niet, want we werken met vaste relaties”, legt Schiks uit. “Losse projecten nemen wij bijna niet meer aan, om te zorgen dat het niet té veel wordt”

Bekijk hier het hele artikel, inclusief filmpje.

Bent u benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.

 

interview-hoveniers interview-hoveniers-edwin interview-hoveniers-edwin-2

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge