Complete infrastructuur van nieuwe woonwijk in Onderdijk - Schadenberg Groep

Opdrachtgever: Delphia Vastgoed
Locatie: Dirk Bijvoetweg te Onderdijk
Looptijd: 2010 tot heden

In Onderdijk zijn wij bezig met de ontwikkeling van een woonwijk langs de Dirk Bijvoetweg. Fase 1 is reeds aangelegd en de laatste huizen worden hier nu gebouwd. Schadenberg heeft bij dit project de opdrachtgever terzijde gestaan, door al in de ontwerpfase mee te denken over de technische invulling van het plan. Denk hierbij aan de materialisatie en gebruikskenmerken van de toe te passen materialen. Ook capaciteits- en zettingsberekeningen zijn hiervoor uitgevoerd.

Om in deze zettingsgevoelige omgeving een nieuwe woonwijk aan te leggen, wordt eerst een voorbelasting aangebracht. Hiermee worden de zettingen van de ondergrond versneld, zodat deze in de eindsituatie voor minder problemen kunnen zorgen. Deze voorbelasting heeft Schadenberg uitgevoerd met verticale drainage. Hierbij krijgt spanningswater de kans weg te stromen, zodat de zettingen snel zullen plaatsvinden.

Tijdens de zettingsperiode is de verkeersbrug naar het plan door ons aangelegd. In de loop van het project zijn veel verschillende disciplines aan de orde gekomen. Zo is een vrijvervalriool en een pompgemaal aangelegd, zijn beschoeiingen geplaatst, (bouw)wegen aangelegd, openbare verlichting geplaatst, groenvoorzieningen aangelegd, et cetera.

Tijdens de tweede fase van dit project zullen wij de voorbelasting wederom aanbrengen.

 

Chat openen
Kom je bij ons werken? Bel/app ons!
Welkom!
Ben je op zoek naar een leuke baan? Bel/app ons voor meer informatie.
We spreken je graag.
Groet
Chris & Inge