Bedrijfsovername Polytechniek B.V. uit Hem door Schadenberg Groep

Polytechniek B.V. en Schadenberg Groep hebben op 29 juni jongstleden de overeenkomst getekend tot overname van Polytechniek door Schadenberg Groep. De synergie tussen onze bedrijven, de regionale binding, het wederzijds versterken van de dienstverlening en dezelfde Westfriese nuchterheid bieden extra meerwaarde. De namen Polytechniek en Elektrakeur als ook alle werkzaamheden blijven bestaan en beide bedrijven blijven zelfstandig doorgaan.

Huidige DGA Sjon de Lange gaat met pensioen. Adjunct-directeur Jaap Vlam zal zijn functie overnemen en ook Technisch Adviseur Rob van Buiten blijft zijn werkzaamheden voortzetten. Door deze overname worden geen medewerkers boventallig.

Het juiste klimaat voor mens en product

Polytechniek is met haar ruime expertise in advies, ontwerp, installatie en onderhoud een begrip in binnen- en buitenland. Al sinds 1971 is de West-Friese installateur een bekend gezicht in de utiliteitsbouw, de agrarische en de industriële sector. Met het credo ‘het juiste klimaat voor mens en product’ bouwt Polytechniek totaalinstallaties op het gebied van onder andere: water- en luchtbehandeling, koeling, verwarming, elektra, regeltechniek en warmtepompen. De vooruitstrevende specialist is koploper op het gebied van innovatieve, duurzame installaties en levert en installeert duurzame energiebronnen. Het team van zestig vakmensen beschikt over specialistische vakkennis en is naast Nederland internationaal actief in 23 landen.

Toekomst vol nieuwe kansen voor Polytechniek en haar medewerkers

De aandeelhouders van Polytechniek stonden open voor nieuwe kansen. De projectomvang neemt namelijk steeds verder toe. In het verleden was sprake van projecten met een waarde van 100.000 gulden en nu werken we aan projecten van miljoenen euro’s. Om dat op de lange termijn te waarborgen, is schaalvergroting nodig. Groei is daarom geen doel, maar een middel om te kunnen leveren wat onze klanten vragen. Op die manier wordt de toekomst van het bedrijf en de medewerkers veilig gesteld. De synergie, de regionale binding van onze beide organisaties en het wederzijds versterken van de dienstverlening bieden extra meerwaarde. We werken immers al samen met Polytechniek aan een project bij het PWN drinkwaterproductiebedrijf in Andijk.

Samenwerking met Polytechniek verder intensiveren

Polytechniek B.V. zal in de aankomende jaren autonoom blijven opereren en dat betekent dat de werkzaamheden voortbestaan. Een deel van de specialismen van Polytechniek sluit niet direct aan op die van Schadenberg Groep. Al heeft de toonaangevende installateur ook disciplines in huis die wel aansluiten op die van bepaalde van onze divisies, zoals die van Schadenberg Dakwerken. Zo kunnen de vakmensen van Polytechniek bij de aanleg of renovatie van daken de luchtbehandeling en koeltechniek voor hun rekening nemen. Omdat de oplossingen voor dergelijke projecten intern beschikbaar zijn, wordt de samenwerking dus veel eenvoudiger. Het wederzijds versterken van de dienstverlening zullen we in de aankomende jaren verder intensiveren.

Goed werkgeverschap

Met de bedrijfsovername wordt ook de toekomst van de medewerkers van Polytechniek veiliggesteld. Daarbij komt dat de bedrijfsvoering binnen Polytechniek sterk lijkt op die binnen Schadenberg Groep. Er is sprake van een open cultuur en goed werkgeverschap staat hoog in het vaandel. We nemen bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid om gezamenlijk te werken aan gezondheid, veiligheid en vitaliteit. Daarnaast faciliteren we in moderne middelen en materialen om onze mensen zo ergonomisch en efficiënt mogelijk te laten werken. Ook geldt voor onze beide organisaties dat onze mensen het grootste kapitaal zijn. Zij zijn de belangrijkste schakel om onze ambities waar te kunnen maken. Daarom stimuleren wij hen om hun individuele competenties en persoonlijke talenten optimaal te ontwikkelen. Op die manier kunnen Polytechniek en Schadenberg Groep samen bouwen aan een succesvolle toekomst.

Werken bij Schadenberg Groep

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over Schadenberg Groep of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.