Amsterdam kiest Schadenberg Dakwerken als partner dakonderhoud

Prachtig nieuws vanuit de divisie Dakwerken van Schadenberg Groep! De landelijk opererende dakspecialist met vestigingen in Noord- en Zuid-Holland, heeft de aanbesteding Preventief en Correctief Onderhoud Daken (Perceel 1) van Gemeente Amsterdam gewonnen. De komende vier jaar mag Schadenberg Dakwerken het onderhoud uitvoeren aan de daken van panden die in beheer zijn van Gemeentelijk Vastgoed.

Onlangs werd het contract ondertekend door directeur Auke van Zanten en projectmanager onderhoud & beheer Fabian Broersen. ‘Amsterdam zoekt altijd naar de beste producten en diensten, rekening houdend met maatschappelijke en politieke wensen. Zo ook Gemeentelijk Vastgoed. Dit bureau is eigenaar en beheerder van al het vastgoed van Gemeente Amsterdam, met uitzondering van parkeer- en onderwijsgebouwen. Zij werkt faciliterend en met inachtneming van de beleidsdoelstellingen van de stad’, vertelt Auke van Zanten. Enerzijds is Gemeentelijk Vastgoed verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het vastgoed. ‘Anderzijds richt zij zich op het op creatieve en ondernemende wijze bijdragen aan het inzetten van vastgoed als instrument om ontwikkelingen in een buurt mogelijk te maken. We zijn enorm trots dat wij met onze expertise mogen bijdragen aan deze doelstellingen.’

Unieke opdracht
Nadat het voorstel voor het uitvoeringsplan en de planning werd goedgekeurd, zijn de specialisten van Schadenberg Dakwerken onlangs van start gegaan met het uitvoeren van de opdracht. ‘Wat er de komende vier op de planning staat? Het Service Level Agreement betreft specifiek de panden die onder het beheer vallen van het Facilitair Bureau van de gemeente. Bij deze unieke opdracht zullen wij bij zowel grote als kleinere panden aan de slag gaan, die verspreid over alle stadsdelen zijn gesitueerd. Wat deze opdracht extra bijzonder maakt, is dat we ook onderhoud aan de daken zullen verrichten van diverse iconische panden met historische waarde. Het Stadsarchief en de Stadsbank zijn hiervan enkele voorbeelden’, licht Fabian Broersen toe.

Daken in topconditie
Onder het preventief (planmatig) onderhoud vallen reiniging, inspecties en correctief onderhoud. Onder correctief onderhoud wordt verstaan het behandelen van klachten, het oplossen van storingen/calamiteiten en het verhelpen van kleine gebreken die voortkomen uit de inspecties van daken. De vakmensen van Schadenberg Dakwerken inspecteren bij verschillende panden tevens de aanwezige valbeveiligings- en klimvoorzieningen. ‘Met een vast team van collega’s op het dak en op kantoor, zijn wij verantwoordelijk voor de hoogwaardige kwaliteit van de daken. Met als doel de gemeente volledig te ontzorgen, zodat die zich kan focussen op het faciliteren van de Amsterdammers met panden die in topconditie zijn.’

Amsterdam kiest Schadenberg Dakwerken als partner dakonderhoud

Fabian Broersen (l) en Auke van Zanten (r) tekenen het vierjarig contract voor het onderhoud van het Gemeentelijk Vastgoed in Amsterdam. In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 doen zij dit op 1,5 m afstand.

Werken bij Schadenberg Groep

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over Schadenberg Groep of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.