VBK Schadenberg

Het is vanzelfsprekend dat er schoon drinkwater uit uw kraan komt. Optimalisatie en onderhoud van drinkwatersystemen is van groot belang en vragen om zorgvuldige kwaliteit-, hygiëne- en risicobeheersing. Dienstverlening in de drinkwatersector is een speciale discipline binnen de Schadenberg Groep. VBK Schadenberg verzorgt deze discipline en heeft jarenlange ervaring en kennis om efficiënt en betrouwbaar te opereren door samen met opdrachtgevers mee te denken aan oplossingen, innovaties en werkmethoden.

VBK Schadenberg is specialist in nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten in de drinkwatersector. Vanaf het eerste idee tot en met de realisatie en het onderhoud kunnen wij het bouwproces uitvoeren. Wij vereenvoudigen door een totaaloplossing te bieden.

Onze specialisten staan 24-uur per dag voor u klaar om storingen op te lossen. Graag contact opnemen met uw contactpersoon.

Totaalprojecten
VBK Schadenberg kan vanaf de probleeminventarisatie betrokken worden in het proces van het programma van eisen, risicoanalyse, ontwerp en planning. Wij kunnen werkmethoden en planningen optimaliseren, waarbij de wensen met betrekking tot realisatie, bedrijfsvoering en onderhoudstops worden meegenomen.

Ontwerp
Naast uitvoeringsplannen, werkomschrijvingen en planningen ontzorgen wij u door het maken van een compleet tekeningenpakket op basis van traditionele tekeningen en 3D-modellen. Dit laatste geeft voor alle partijen en uitvoerend personeel direct een goed beeld van het eindresultaat.

Vakgebied
Naast zuiveringsinstallaties, pompstations, drinkwaterkelders en transport-, rioolpers- en distributieleidingen is VBK Schadenberg ook werkzaam op het gebied van winmiddelen in natuurgebieden, zoals het Noordhollands duinreservaat en het Goois natuurreservaat.
Wij verrichten werkzaamheden met betrekking tot infiltreren, opslaan en terugwinnen van voorgezuiverd water en optimaliseren van infiltratiepanden, waarbij flora en fauna een belangrijke rol speelt.

Wat kan VBK Schadenberg voor u betekenen

  • Ontwerpen, plannen, coördineren en realiseren.
  • Inspecteren en maken rapportages van bouwkundige, betonnen en werktuigbouwkundige bouwdelen.
  • Realiseren en onderhouden van installaties, drinkwaterdistributie- en transportleidingen, bluswaterleidingen, bovengronds leidingwerk en chemicaliënleidingen.
  • Desinfecteren, reinigen, onderhouden en renoveren van zuiveringsinstallaties en drinkwaterkelders.
  • Hygiënisch reinigen van zandfilters en het vervangen van filtermaterialen en filterdoppen.
  • Optimaliseren en onderhouden infiltratiegebieden inclusief winmiddelen.
  • Regenereren en testen winningsbronnen.
  • Renoveren van betonconstructies.
  • Aanbrengen beschermingssystemen op betonnen en stalen onderdelen.
Janne van Excel
Trots op ons familiebedrijf

“Wij zijn blij en trots met de overname.
De overname zien wij als een belangrijke aanvulling
op de bestaande activiteiten en een meerwaarde
voor onze onderneming”

Janne van Excel, algemeen directeur Schadenberg

Trots op ons familiebedrijf