Thijmen de Wit volgt de opleiding tot Kader Functionaris Infra niveau 4. De afgelopen periode heeft hij een aantal maanden stage gelopen bij VBK Schadenberg. Enthousiast vertelt Thijmen hoe hij zijn stageperiode heeft ervaren:

‘Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens mijn stage bij VBK Schadenberg. Zelf kom ik van een grond- weg- en waterbouw opleiding dus de drinkwatersector is dan wel wat anders. Daarom heeft het mij verrast dat het zo goed bevallen is. VBK is heel breed in zijn werkzaamheden en dat is ook de reden waarom ik voor VBK heb gekozen. Vooral heb ik op kantoor gezeten en werkvoorbereiding gedaan, zoals: calculeren, tekenen in Autocad en het opvragen van tarievenlijsten bij loonbedrijven. Ook ging ik af en toe naar buiten en ben ik met de uitvoerder mee geweest. Verder heb ik meegeholpen met het plaatsten van betonplaten voor zonnepanelen, het maken van een houtenconstructie en mangatwacht geweest bij het verwijderen van kalk in een waterzuiveringsinstallatie op Andijk.’  

‘Het leukste vond ik dat ik een tekening heb gemaakt van een constructie en dat ik die zelf in de praktijk heb toegepast, bij het in elkaar zetten ervan. Verder heb ik een goede tijd gehad met leuke collega’s en je kon altijd wel terecht voor vragen bij iedereen. Zelfs heb ik er nog een vervolg aan mijn stage kunnen geven, want ik mag namelijk op mijn vaste vrije dag in de week terug komen om te blijven werken bij VBK Schadenberg.’

Wij bedanken Thijmen voor zijn inzet en enthousiasme en wensen hem veel succes met zijn verdere opleiding! Én op de vaste dag in de week dat hij bij VBK Schadenberg aan de slag gaat natuurlijk! 

Op de foto van links naar rechts: Dick van Excel, Thijmen de Wit en Jorg Ootjers.