Herinrichting dorpsplein Molenhoek te Wervershoof

Complete herinrichting van het winkelgebied.

Opdrachtgever: Gemeente Medemblik
Locatie: Dorpsstraat en de Raiffeisenlaan te Wervershoof
Looptijd: 2013

Om de leefbaarheid in Wervershoof te behouden, heeft de gemeente Medemblik het kloppend hart van Wervershoof, het winkelgebied Molenhoek, heringericht. Op dit project “Herinrichting winkelcentrum Molenhoek te Wervershoof”, heeft Schadenberg Infra de gehele omgeving rondom het winkelcentrum en dorpsplein vernieuwd.

De locatie is gelegen aan de Dorpsstraat en de Raiffeisenlaan in het centrum van Wervershoof.
De oude asfaltrijbaan is weggefreesd en onder de rijbaan is een nieuwe funderingsconstructie van menggranulaat aangebracht. Voor het afvoeren van regenwater zijn nieuwe afvoerleidingen en straatkolken aangebracht en de openbare verlichting is compleet vernieuwd. De rijbaan is voorzien van nieuw asfalt en gebakken straatstenen. Het grote “Zuidplein” bij het voormalig raadhuis van Wervershoof is voorzien van gebakken straatstenen. Op het plein is een speciale fietsenstalling gemaakt bij de bushalte. Dit is een belangrijke verbinding voor reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

Op het plein wordt jaarlijks een kermis gehouden. Het plein is zo ingedeeld dat het voldoende ruimte biedt voor alle attracties. Bij het “Noordplein” is gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid voor het winkelpubliek dat met de auto komt. Tevens is de bestaande riolering geïnspecteerd. Waar defecten aan het riool geconstateerd zijn, hebben wij deze gerepareerd. Tenslotte hebben wij de beplanting aangebracht. Hiervoor verzorgen wij ook het meerjarig onderhoud.