Inspectie
& Onderhoud

Inspectie en onderhoud platte daken - Schadenberg Dakwerken

Inspectie en onderhoud aan platte daken

Regelmatige inspectie en onderhoud aan daken is essentieel om de levensduur van de daken van uw vastgoed te verlengen, kosten te besparen, schade en lekkages te voorkomen, de veiligheid te waarborgen, energie-efficiëntie te verbeteren en de waarde van uw pand te behouden. Door kleine gebreken tijdig te herstellen, voorkomt u grotere problemen en voldoet u aan verzekeringsvoorwaarden, wat uiteindelijk leidt tot een duurzaam en betrouwbaar dak. Onze onderhoudsdiensten, onderbouwd met MeerJarenOnderhoudsBegrotingen (MJOB), zorgen ervoor dat uw dak altijd in optimale conditie verkeert.

Onderhoud onder de vlag van Dakbehoud Nederland

Onze onderhoudswerkzaamheden worden gefaciliteerd onder de vlag van Dakbehoud Nederland, een landelijke dekkende onderhoudsdivisie die marktleider is op het gebied van resultaatgericht, periodiek en planmatig onderhoud aan daken en valveiligheid. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op jarenlange expertise en de hoogste standaarden in dakonderhoud.

Een inspectie- en onderhoudsronde bestaat uit de volgende stappen:

  • Inspectie: een grondige visuele en technische inspectie van uw dak om eventuele problemen vroegtijdig te identificeren.
  • Reiniging: verwijderen van vuil, bladeren en andere obstakels die de werking van uw dak kunnen beïnvloeden.
  • Kleine herstellingen: direct en vakkundig herstellen van kleine gebreken die tijdens de inspectie worden aangetroffen, om verdere schade te voorkomen.
  • Rapportage: Na elke onderhoudsronde ontvangt u een overzichtelijke, uitgebreide en deskundige rapportage. Deze rapportage geeft een gedetailleerd inzicht in de staat van uw dak en de uitgevoerde werkzaamheden, zodat u altijd goed geïnformeerd bent.

Waarborging van
de optimale staat
van uw dak

Tijdens het dakonderhoud voeren onze vakmensen een uitgebreide reeks werkzaamheden uit om de optimale staat van uw dak te waarborgen. Dit omvat onder andere het grondig reinigen van het gehele dakoppervlak, de dakgoten en hemelwaterafvoeren om verstoppingen te voorkomen. De ballastlaag wordt zorgvuldig ontdaan van ongewenste mos- en plantengroei, terwijl inspecties worden uitgevoerd op waterdichtheid van de dakbedekking, naadverbindingen en randaansluitingen. Verder controleren we nauwgezet de afsluitprofielen, afvoeren, (voet)lood, lichtkoepels en andere doorvoeren, waarbij eventuele gebreken preventief worden hersteld. Mechanische beschadigingen, chemische- en organische vervuiling en andere opvallende veranderingen op het dakoppervlak worden gedetailleerd geïnspecteerd en indien nodig hersteld.

Na elke onderhoudsronde ontvangt u per dakvlak een gedetailleerd inspectierapport conform de NEN2767-richtlijn, waarin de conditiemetingen en eventuele aanbevelingen duidelijk zijn vermeld. Op die manier bent u verzekerd van een goed onderhouden dak met een lange levensduur.

Waarborging optimale staat dak - Schadenberg Dakwerken

Onderhoud van valbeveiliging

Tegenwoordig dient een dak niet alleen meer als isolatie en bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en wind. Met verschillende installaties die erop worden geplaatst, vervult het ook andere functies. Zonnepanelen, ventilatiesystemen en groendaken die bijdragen aan duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn hiervan goede voorbeelden. Om ervoor te zorgen dat de vakmensen die deze installaties onderhouden en repareren veilig kunnen werken, is het gebruik van een geavanceerd valbeveiligingssysteem essentieel. Dit systeem biedt niet alleen bescherming tegen valgevaar, maar garandeert ook dat onderhoudsactiviteiten efficiënt en veilig kunnen worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan een lange levensduur en optimale werking van de dakinstallaties.

Vragen? Onze specialisten staan voor je klaar!