University College te Amsterdam

Het leveren en aanbrengen van ± 1.700m2 extensieve dakbegroeiing, bestaande uit: drainagemat, anti-afschuifvoorziening, mineraal extensief substraat (60 mm) en een Sedum vegetatiemat.

Opdrachtgever: Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Locatie: Science Park te Amsterdam
Looptijd: 2011 – 2012

In opdracht van Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) heeft Bouwbedrijf M.J. de Nijs het door Mecanoo Architecten ontworpen sculpturaal gebouw uitgevoerd welke de entree naar het Science Park vormt. Het universiteitsgebouw van 5.800 m2 is voorzien van klaslokalen, bibliotheek, restaurant, common room (woonkamer), projectkamers, vergaderzalen en werkplekken.

Schadenberg Dakwerken en Combi Groen hebben samen alle werkzaamheden op het dak verricht. De extensieve dakbegroeiing hebben wij over het gehele dak aangebracht behoudens de open goten aan de onderzijde van de hellingen. Wegens de diverse hellingshoeken (variërend van 22° tot 40°) waarin het dak ontworpen is hebben wij de gehele dakbegroeiing voorzien van een anti-afschuifvoorziening. Na het aanbrengen van deze anti-afschuifvoorziening wordt het minerale extensieve substraat door middel van een blaasauto aangebracht en is deze afgedekt met een Sedum-vegetatiemat.